Over Mij – het gezicht achter wie events

WIE staat voor Westervaarder in Events. Onder deze naam organiseer ik – Renate Westervaarder – evenementen voor ondernemers, bedrijven en organisaties. WIE Events is ontstaan vanuit een eigen ervaring.

Stressvol Gebeuren

Jarenlang was ik directiesecretaresse bij de Rabobank. In deze functie organiseerde ik regelmatig personeelsbijeenkomsten en ledenbijeenkomsten. Ontzettend leuk om te doen. Maar vaak kwam de organisatie boven op mijn reguliere werkzaamheden, dus ‘ik deed dit er even bij’. Dat vond ik zonde, want zo werd de organisatie maar een stressvol gebeuren. Maar ik merkte dat wanneer ik de tijd ervoor nam en de juiste prioriteiten stelde, ik hier volop energie van kreeg.

Interessante vacature

Toen ik in 2013 een vacature zag voor projectassistent voor de organisatie van de Noorderlinkdagen (een groot congres op het gebied van Human Resources in Noord-Nederland), wist ik meteen: hier ga ik op solliciteren. Ik werd aangenomen in een team van zeven vrouwen. We werden allemaal deelprojectleider van verschillende onderdelen. Ik was verantwoordelijk voor de opening en de sluiting van het evenement.

“Na afloop van het evenement zweefde ik op wolken en stuiterde ik van de energie. Wat hadden we met z’n allen toch iets moois neergezet! Zo gaaf, als je je volledig kunt focussen op één onderdeel en dat tot in de puntjes kunt regelen. En nóg beter: de tevreden gezichten van de bezoekers omdat het allemaal zo goed geregeld was. Daar kreeg ik echt een kick van.”

Gedane Zaak

Voor mij was het een gedane zaak: ik wilde hierin door. Daarom ben ik voor mezelf begonnen. Eerst als een parttime-baan ernaast en al gauw kwamen de eerste opdrachtgevers binnen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en ben ik fulltime ondernemer.

Extra Waarborg: erkend & gecertificieerd

Bij Master in Eventmanagement heb ik de leergangen Professional Event Management en Advanced Event Management gevolgd. Ik heb daar het certificaat Eventmanager A behaald. Het Genootschap voor Eventmanagers heeft de normering en competenties van de leergangen erkend en gecertificeerd. Met het behalen van beide leergangen mag ik de status Event Manager a (EMa) voeren. Een garantie voor topkwaliteit en aandacht voor ieder detail. 

Ontzorging

Als het gaat om evenementen, zorg ik ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Dat op de momenten die ertoe doen, iedereen in zijn kracht staat. Ik ontzorg de opdrachtgever, maar ook de betrokken partijen, zoals de deelnemers, eventuele sprekers en de aanspreekpunten op de locaties. Ontzorging is bij mij het belangrijkste kernwoord. Mijn doel is de organisatie zo neerzetten dat de opdrachtgever zelf ook deelnemer kan zijn. Dat iedereen denkt: wat loopt dit vlekkeloos. Dat gevoel, daar ga ik voor, want daar krijg ik energie van.

Wat kan ik voor jouw betekenen? Neem contact met me op!

Contactgegevens

Stadskanaal
Telefoon: 06 52 54 21 66
E-mail: renate [at]wie-events.nl
 

Certificaat

Centrum management academy

WIE Events © 2024